ALKÜ 6 MADALYA 2 KUPA BİRDEN ALDI

ALKÜ 6 MADALYA 2 KUPA BİRDEN ALDI

09 03 2020

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Muaythai Takımı, Aydın’da düzenlenen Türkiye Üniversitelerarası Muaythai Şampiyonası'na yine damgasını vurdu.

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde 23-28 Şubat tarihleri arasında düzenlenen 12. Üniversiteliler Muaythai Türkiye Şampiyonasına ALKÜ Muaythai Takımı yine damgasını vurdu. 47 üniversiteden 556 sporcunun katıldığı şampiyonaya, ALKÜ Muaythai Takımından 8 sporcu yer aldı. Muaythai takımı şampiyonada 6 madalya ve 2 kupa birden kazandı. Ayrıca, ALKÜ Bilek Güreşi Takım sporcusu Serkan Bayram’da, Üniversitelerarası Bilek Güreşi Yarışmasında 90 kilo sağ ve sol kolda turnuvayı şampiyon olarak tamamladı.

Başarılı geçen turnuvanın ardından ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, sporcuları senato salonunda ağırladı. Öğrencileriyle gurur duyduğunu ifade eden Rektör Kalan, ”ALKÜ Muaythai Takımımızın başarıları beni çok gururlandırdı. Elde ettiğiniz başarılar sayesinde Ülkemizin her bir noktasına Üniversitemizin adını duyuyorsunuz. 6 madalya ve 2 kupa kazanmanızın yanında sizlerin en teknik sporcu ve en iyi erkek takımı seçilmesi de bizleri ayrıca gururlandırdı. Bu vesileyle, sizlere, Milli Takımlar Başantrenörü ve Üniversitemiz Muaythai ile Kicboks takımımızın değerli hocası Sayın Mehmet Arzık beyefendiye teşekkür ederim” diye konuştu.