ALKÜ, İZMİR VE GAZİPAŞA-ALANYA DEPREMLERİ RAPORUNU HAZIRLADI

ALKÜ, İZMİR VE GAZİPAŞA-ALANYA DEPREMLERİ RAPORUNU HAZIRLADI

11 12 2020

Ege Denizi Sisim Adası’nın kuzey sahili açıklarında 30 Ekim saat 14.51’de ve Gazipaşa’nın 60 kilometre güneybatısı açıklarında 5 Aralık günü saat 15.44’te meydana gelen depremlere ilişkin Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi tarafından rapor hazırlandı.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhittin Eren Uçkan’ın başkanlığında ve bölüm öğretim üyeleri tarafından hazırlanan raporda, 30 Ekim 2020 İzmir ve 5 Aralık 2020 Gazipaşa depremleri sonrası elde edilen veriler ve yaşanacak olası durumların tespiti ele alındı.

ALKÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinin hazırladığı raporda, yaşanan depremin sonuçları ve yaşanacak olası bir depremin etkilerine değinildi. Raporda, hazırlanacak deprem planları ile olası felaketlerin önüne geçileceği vurgulandı.

Gazipaşa’nın 60 kilometre güneybatısı açıklarında 5 Aralık günü saat 15.44’te meydana gelen depremde ciddi bir hasarın oluşmadığına değinen öğretim üyeleri, İzmir gibi Alanya için de deprem planı hazırlanarak, bölgesel deprem tehlikesi, yerel zemin şartları ve yapı envanteri gibi temel unsurların deprem riski etkilerinin incelenmesi gerektiğini ifade ettiler.

Raporun Haber metni için tıklayınız.

Zemin Büyütmesi

Sıvılaşma