ALANYASPOR'UN YILDIZLARI ALKÜ’DE

  • 15 Mart, 2017

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen İstihdam ve Kariyer Günleri, ALKÜ'nün Kestel Yerleşkesi’nde başladı. İki gün süren etkinlik kapsamında Aytemiz Alanyaspor’un yıldız isimleri ALKÜ’lü öğrencilerle bir söyleşi gerçekleştirdi. Panele,  Aytemiz Alanyaspor Teknik Direktörü Safet Susiç'in yardımcısı Elvir Baliç, futbolcular Emre Akbaba, Junior Fernandes, Alanyaspor Başkan Yardımcıları Mehmet Uslu, Muhammet Çetin ve Genel Koordinatör Mevlüthan Çavuşoğlu katıldı. Panelin açılış konuşmasını ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı ve Alanyaspor Genel Koordinatörü Mevlüthan Çavuşoğlu yaptı.

Rektör Pınarbaşı, “İki üniversitesi olan, Süper Lig’te takımı olan bir ilçeyiz. Üniversite olarak Alanyasporu’muza çok değer veriyoruz. Ben de iç saha maçlarında Alanyasporu’muzun maçlarını izlemeye gidiyorum. Öğrencilerimiz de stada gitmeli ve Alayaspor’a desteklerini sürdürmelidir. Ayrıca logomuzda bunan turuncu mutlu insan tasvirimiz Alanyaspor’un rengini de yansıtıyor. Biz üniversite olarak Alanyaspor’a logomuzda da yer verdik” diye konuştu.  

“ÖNCELİĞİM ALANYASPOR”

2. İstihdam ve Kariyer Günleri'ndeki panelde öğrencilerle buluşan Aytemiz Alanyasporlu yıldız futbolcu Emre Akbaba, en büyük hayalinin Türkiye A Milli Futbol Takımı'nda oynayabilmek olduğunu açıkladı. Öğrencilerle soru-cevap şeklinde gerçekleşen konuşmada artık Alanya'nın ve Alanyaspor'un bir parçası olduğunu dile getiren başarılı futbolcu, "4 yıldır Alanyaspor için ter döküyorum. Burası artık benim evim gibi. Alanyasporla birlikte ben de Süper Lig'deyim. Daha çok başarılar kazanmak istiyorum" dedi. Emre Akbaba, bir öğrencinin "en büyük hayalin nedir" sorusuna da, "Her futbolcunun en büyük hayali ülkesinin milli takımında oynamaktır. Benim de en büyük hayalim bu" dedi. Bir öğrencinin Emre Akbaba’ya transfer ile ilgili sorusu üzerine Akbaba, "Devre arasında bazı teklifler geldi ancak ben Alanyaspor'u ligde tutmayı düşünüyordum o nedenle ayrılmayı düşünmedim. Önceliğim kulübün çıkarları. Sezon sonu için bir şey söyleyemem." ifadelerini kullandı.

"REHAVETE KAPILDIK"

Panelde öğrencilerin sorularını cevaplayan Elvir Baliç, Fenerbahçe'ye karşı rehavete kapıldıkları için kaybettiklerini söyledi. Baliç, "Fenerbahçe Süper Lig'in en kaliteli takımlarından bir tanesi. Bende yıllarca formasını giymiştim. Oynadığımız maçta 2-0'ı yakaladıktan sonra oyunun coşkusuna kapıldık ve yapmamamız gereken hatalar yaptık. Defansif görevlerimizi yerine getiremedik ve sonucunda mağlup olduk, üzgünüz" ifadelerini kullandı. Başarılı teknik adam Elvir Baliç, ”Buraya gelemeden önce Alanyaspor’u yakından takip ediyorduk. Sahada takımımız istediğimizi yapıyor. Birkaç hafta içinde oyunumuzu daha yukarılara çekmeyi ve ligde kalmayı hedefliyoruz” dedi. Ayrıca Baliç, Bursaspor’un kendisinin yanında yerinin daha farklı olduğunu ifade etti.

“BÜYÜK TAKIMLA ÇALIŞMAK İSTERİM”

Alanyaspor teknik direktörü Saffet Susic'in yardımcılığını yapan Elvir Baliç'e 'İleride bir gün size Fenerbahçe'den teklif gelse kabul eder misiniz?' sorusu soruldu. Genç teknik adam, "Futbol oynarken de bir hedefimiz vardı şimdi de hedeflerim var. Bu işin içinde yıllarımı verdim. 25 senedir futbolun içindeyim. Mutlaka bir gün büyük takımda teknik direktör olarak çalışmak isterim. Tabii bu Türkiye'de mi olur Avrupa'da mı olur bilemeyiz" dedi.

"ALANYA'YA ÇOK ALIŞTIM"

ALKÜ'deki panelin en çok ilgi gören isimlerinden birisi de Junior Fernandes oldu. Devre arasında takıma dahil olan ve oynadığı 5 maçta 4 gol 1 asist yüzdesine ulaşan Şilili futbolcu, şartlar oluşursa gelecek yıl da Alanyaspor'da oynamak istediğini söyledi. Fernandes, "Alanya'daki coşku ve ilgi beni buraya her geçen gün daha fazla bağlıyor. Önümüzdeki sezonda şartlar uygun olursa burada olmayı düşünebilirim" şeklinde konuştu. Bir öğrencinin “Türkiye’de en çok sevdiğiniz yemek hangisi?” sorusuna Fernandes, “Baklava” yanıtını verdi.

“ÖĞRENCİLERİMİZİ ARAMIZDA GÖRMEK SİTİYORUZ”

Alanyaspor Genel Koordinatörü Mevlüthan Çavuşoğlu ALKÜ’lü öğrencilere seslenerek, “Alanyaspor Kulübü olarak üniversitemi ve öğrencileri her zaman önem veriyoruz ve aramızda görmek istiyoruz. Yönetim olarak stadyumda maç izlemek isteyen, Passolig’i olan öğrencilerimize ücretsiz olarak maç izleme imkanı veriyoruz. Bundan sonrada öğrencilerimiz stadyumlara görmek istiyoruz.  Bir şehirde sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda üniversitenin yeri çok önemli. Spor anlamında da üniversite öğrencilerin şehirdeki sportif faaliyetleri geliştireceğine çok inanıyorum” diye konuştu.

Panelin ardından öğrenciler futbolcular ile bol bol selfie çektiler.