
PDR öğrencileri, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) ev sahipliğinde düzenlenen 20. Ulusal Psikolojik Danışma ve Rehberlik Öğrenci Kongresi’nde yapılan paneller, bildiri sunumları, konferansalar ve çeşitli atölye etkinlikleriyle bir araya geldi.
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) akademik ve bilimsel çalışmalarının yanında öğrencilerin gelişimi ve uzmanlaşması için etkinliklere imza atmaya devam ediyor. Her yıl düzenlenen Ulusal Psikolojik Danışma ve Rehberlik Öğrenci Kongresi’nin 20’ncisi bu yıl farklı şehirlerden gelen PDR öğrencilerinin katılımıyla ALKÜ ev sahipliğinde ve Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği iş birliğiyle, 18-20 Temmuz 2025 tarihlerinde gerçekleştirildi. ALKÜ Rektörlük Binası Alev Alatlı Konferans Salonu’nda yapılan kongreye, ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atıf Bayramoğlu, Türk PDR Derneği Genel Başkanı Mesut Yıldırım, Türk PDR Derneği Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Metin Pişkin, ALKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Uslu, ALKÜ Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Ana Bilim Dalı Başkanı ve Kongre Eş Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Ergün Kara, Kongre Düzenleme Eş Başkanı PDOK Temsil Heyeti Başkanı Fatma Sena Çevik, Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden akademisyenler ve PDR uzmanları ile öğrenciler katıldı.
BİLİM ŞÖLENİ GERÇEKLEŞTİ
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atıf Bayramoğlu, kongrenin hayırlı olmasını diledi. Genel Başkan Mesut Yıldırım ise konuşmasında bu kongrenin öğrenciler için büyük faydaları dokunduğuna işaret etti. Kongrede konuşan Prof. Dr. Metin Pişkin, Prof. Dr. Mustafa Uslu, Dr. Öğr. Üyesi Ergün Kara ve Fatma Sena Çevik konuşmalarında kongrenin öğrencilere ve bilim dünyasına hayırlı olmasını dilediler. 3 gün süren kongrede; 5 konferans, 4 panel, 19 atölye çalışması, 40 bildiri sunumu, çeşitli sosyal etkinlikler ve yarışmalar gerçekleştirildi. Kongrenin bu yılki ana teması “Belirsizlik Çağında Yön Arayışı: Dijital Zihinler, Kodlanamayan Duygular, İnsani Bağlar” olarak belirlendi. Kongrede dijital dönüşüm ile birlikte değişen insan ruh sağlığı, psikolojik danışmanlık süreçlerinde teknoloji kullanımı, sanal ortamlarda kimlik gelişimi, yapay zeka çağında insani değerlerin korunması ve güçlendirilmesi gibi güncel konuları ele alındı. Bunun yanında geleneksel danışmanlık yaklaşımlarının dijital çağda nasıl uyarlanabileceği, çevrimiçi danışmanlık hizmetlerinin etkililiği ve etik boyutları da tartışıldı. Kongre sonunda plaket ve hediye takdimleri yapıldı. Kongre, hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.