ALANYALI HAYIRSEVERDEN ALKÜ’YE BAĞIŞ

  • ALKÜ Basın
  • 07 Mayıs, 2026

Alanyalı hayırsever Alirıza Bacaksız tarafından Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesine (ALKÜ) Aliye-Alirıza Bacaksız adına anaokulu yapılması için ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan ile bağışçı Alirıza Bacaksız tarafından protokol imzalandı.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesine (ALKÜ) bağışlar tüm hızıyla devam ediyor. Alanyalı hayırsever Alirıza Bacaksız tarafından Aliye-Alirıza Bacaksız isminde anaokulu yapılması için bağış yapıldı. ALKÜ Senato Salonu’nda ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan ve hayırsever Bacaksız tarafından bağış için imzalar atıldı. İmza törenine Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Kılıç, Atıf Bayramoğlu, Prof. Dr. Işık Bayraktar, ALKÜ Genel Sekreteri Hüseyin Er, bağışçı Alirıza Bacaksız’ın yakınları katıldı.

REKTÖR TÜRKDOĞAN’DAN TEŞEKKÜR

Bağış sonrası düşüncelerini paylaşan Rektör Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan eğitime yapılan her katkının geleceğe bir yatırım olduğunu belirterek, “Üniversitemiz adına eğitim ve öğretime yapılan katkılar devam ediyor. Bacaksız ailesi tarafından eğitime verilen bu destekle üniversitemiz gücüne güç katacak. Bu anlamlı bağışı bulunma erdemi gösteren Alirıza Bacaksız ve ailesine yürekten teşekkür ediyor, bağışın ülkemiz adına hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Hayırsever Alirıza Bacaksız da yaptığı konuşmada, aile olarak eğitime büyük önem verdiklerini dile getirdi. Ülkemizin daha hızlı kalkınması adına bu tür bağışların fazlalaşması gerektiğini belirten Bacaksız, “Alanya’mız adına yaptığımız bu bağıştan dolayı büyük bir gurur yaşıyoruz. Bağışın milletimize, ülkemize hayırlı olmasını dilerim” dedi. Konuşmalar ve imzaların atılmasının ardından tören, hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.