ALKÜ’DE 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

  • ALKÜ BASIN
  • 08 Mart, 2024

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinde (ALKÜ), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü çeşitli etkinliklerle kutlanırken, ALKÜ’lü kadınlara çeşitli hediyeler verildi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, tüm yurtta renkli görüntülere sahne olurken Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinde de (ALKÜ) yapılan çeşitli etkinliklerle kutlandı. ALKÜ Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “Cumhuriyet’in Başarılı Kadınları ve Turizmde Kadınlar” paneli ve Turizm Fakültesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Tuna Akçay tarafından Anadolu kadınlarının fotoğraflandığı “Bu Topraklarda Ana Dolu” isimli fotoğraf sergisi düzenlendi.  İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesinde yapılan etkinliklere, ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, Alanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Güner, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Kılıç, Prof. Dr. Atıf Bayramoğlu, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

REKTÖR TÜRKDOĞAN: “KADINA YAPILAN KATKI TOPLUMA YAPILAN KATKIDIR”

Resim sergisini Doç. Dr. Tuna Akçay’dan bilgi alarak beraberinde Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Meltem Akca, Alanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner ile gezen Rektör Türkdoğan, daha sonra panele katıldı. Panelde kadınlara hitap eden Rektör Türkdoğan, “Önce aile sonra ulus yetişir sözünden yola çıkarak tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Kadınlar Günü, bu günle sınırlı kalmaması gerekiyor ve elimizden geldiği her ortamda ve her şartta kadınlarımıza desteklerimizi sürdürmemiz gerekiyor. Kadınlara yapılan katkı, aslında topluma yapılan bir katkıdır. Kadınlarımızın yaptığı emekler, dualar ve mücadelelerle ayakta kaldığımız bir gerçektir. Sergide Anadolu kadınlarının mücadelesini ve azmini gördükten sonra burada da kadınlarımızın başarılarını dinliyoruz. Sergide ve panelde emeği geçenlere teşekkür ederim.” dedi.

PANELDE KADINLARIN MÜCADELESİ VE BAŞARILARI ANLATILDI

Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Meltem Akca, merkezin çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Akca, kamu kurum-kuruluşlarla ve STK’larla birçok çalışmalar yaptıklarını belirtti. Özellikle kırsal alanda kız öğrencilerin eğitim görmelerinin önünü açmaya çalıştıklarını söyleyen Akca, bu konuda bilimsel çalışmalara da imza attıklarını söyledi. Akca, kadınların ve çocukların zulüm görmediği, savaşların olmadığı bir dünyada 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün kutlanmasını dileyerek tüm kadınların gününü kutladı.  Konuşmaların ardından Dr. Öğr. Üyesi Serpil Bardakçı Tosun’un moderatörlüğünde, Kaila Hotels Genel Koordinatörü Müge Özer Ünal, Hotelbeds Türkiye Direktörü Arzu Harley’in anlatımlarıyla panel yapıldı. Panel sonrası kadınlara çeşitli ikramlar ve hediyeler takdim edildi.