ALKÜ İSLAM ÜLKELERİYLE KÖPRÜLER KURUYOR

  • 02 Ağustos, 2017

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen İslam Ülkeleri Rektörleri Forumunda ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, 6 üniversitenin Rektörüyle İşbirliği ve Mevlana öğrenci değişim protokolü imzaladı.

İslam ülkeleri arasında yeni bir yükseköğretim alanının oluşturulması ve buna yönelik işbirliklerinin yapılması amacıyla Yükseköğretim Kurulu tarafından 2 gün süresince düzenlenen "İslam Ülkeleri Rektörleri Forumu"nun açılış oturumuna ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı da katıldı.  "İslam Dünyası Yükseköğretim Alanının Oluşturulması" temalı toplantıya İslam coğrafyasında yer alan 30'un üstünde ülkeden 120 üniversite rektörü katıldı. Açılış oturumunun ardından ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, bu toplantıyı fırsata çevirerek İran ve Bangladeş’teki 6 üniversiteyle işbirliği ve Mevlana protokolünü imzaladı.

6 ÜNİVERSİTEYLE İŞBİRLİĞİ VE MEVLANA PROTOKOLÜ İMZALANDI

İranın en eski üniversitesi olan ve 1919’da kurulan ve Rektör Prof. Dr. Mohammad Ali Sobhanallah tarafından temsil edilen İran İslam Cumhuriyeti Kharazmi Üniversitesi ile, yine İran’da bulunan Sharif Teknoloji Üniversitesi, Alzahra Üniversitesi, Urmia Üniversitesi, Zanian Üniversitesi Rektörleriyle gerçekleştirilen protokollerde Bilgisayar Mühendisliği, İnsan Kaynakları Yönetimi, Yönetim Bilimleri, İlköğretim Eğitimi, Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri alanlarında Mevlana ve İşbirliği protokollerinde anlaşamaya varıldı. Bunun dışında Rektör Prof. Dr. M. Abul Kashem tarafından temsil edilen Bangladeş Hajee Muhammed Danesh Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile Mevlana değişim programı protokolü de imzalandı.

“CUMURBAŞKANIMIZA VE YÖK BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

İslam Dünyası Yükseköğretim Alanının Oluşturulması" temalı toplantının ardından konuşan ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, “Ben en başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç’a, Türkiye’deki üniversitelerin rektörleriyle İslam coğrafyasındaki üniversite rektörleriyle bir araya getirdiği için teşekkür ederim. Üniversite olarak öğrenci ve akademisyen değişim programlarına büyük önem veriyoruz. Bu yaşanan gelişmeler de bizleri çok mutlu ediyor. Biz öğrencilerimize en iyi imkanları sunmak istiyoruz. Çok şükür bu hayırlı toplantı sayesinde 2 ülke 6 üniversiteyle daha işbirliği ve öğrenci ve akademisyen değişim programını imzaladık. Bu anlaşmalarla Mevlana programında ülke sayımızı 13’e çıkardık. En kısa surede diğer ülke ve üniversitelerle anlaşmalarımızı tamamlayıp, tüm öğrenci değişim programlarında artışı sürdüreceğiz.