DİŞ HEKİMLİĞİ BİNASI İÇİN PROTOKOL İMZALANDI

  • 05 Şubat, 2018

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) ve Alanya Belediyesi arasında daha önce Rektörlük Binası olarak kullanılan Konaklı Eski Belediye Hizmet Binası'nın Diş Hekimliği Fakültesi binası olarak devri ile ilgili protokol Hasanağalar Konağı'nda imzalandı

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinin, daha önce Rektörlük Binası olarak kullandığı ve Diş Hekimliği Fakültesine dönüştürmek istediği Konaklı Eski Belediye Hizmet Binasının devri ile ilgili protokol ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı ile Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel arasında Hasanağalar Konağı'nda imzalandı. Protokol’de imza törenine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Güneş de katıldı. İmza töreni öncesinde bir açıklama yapan ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, 5 yıl süreyle tahsis edilen Konaklı Eski Belediye Hizmet Binası için Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve belediye meclis üyelerine, ALKÜ’nün yanında oldukları için ve eğitime verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

“BATI BÖLGESİ DE CANLANACAK”

Üniversitenin hızla büyüdüğünü ve bu sebeple bina ihtiyaçlarının olduğuna değinen ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, “Konaklı eski Belediye binası daha önce rektörlük olarak kullanmamız için bize tahsis edilmişti. O binayı bir buçuk yıl Rektörlük Binası olarak kullandık. Daha sonra Kestel’deki binamız bitince Rektörlüğümüzü Kestel Yerleşkesinde bulunan Rafet Kayış Mühendislik Fakültesine taşıdık. Üniversitemiz sürekli büyüyor, yeni fakülte ve bölümler hizmete giriyor. Şimdi de Konaklı eski Belediye binamızı Diş Hekimliği Fakültesine dönüştürmek için karar aldık. Bu binayı kullanabilir miyiz diye Alanya Belediyesiyle istişare ettik. Bu görüşmelerin sonucunda Belediye Başkanımız Sayın Âdem Murat Yücel ve meclis üyelerimiz bu binanın Diş Hekimliği Fakültesi olarak kullanmamıza izin verdiler. Bu binayı 5 yıl süreyle bize tahsis edecekler” dedi.

“SAĞLIK HİZMETİ DE VERİLECEK”

Binanın hem eğitim amaçlı hem de sağlık hizmeti olarak da faaliyet göstereceğine değinen Rektör Pınarbaşı, “Diş Hekimliği Fakültesine 1 profesör, 1 doçent ve 6 yardımcı doçent olmak üzere hocalarımızı alıyoruz. 3 hocamız görevine başladı. Diğerleri de önümüzdeki günlerde görevlerine başlayacaklar. Bu binanın Diş Hekimliği Fakültesi olarak kullanılması için tadilatının yapılması gerekiyordu. Onun da ihalesini yaptık. Önümüzdeki hafta fakültemizin tadilatı başlayacak ve 2-3 ay içerisinde hizmet verilebilir duruma gelecek. Kısmet olursa 3 ay içerisinde fakültemiz açılmış olacak. Allah izin verirse bu sene Eylül ayında ilk öğrencilerimizi buraya almayı planlıyoruz. Buradaki profesör, doçent hocalarımız halkımıza diş hizmeti sunacaklar. Bunun yanı sırada Alanya’mızın batı bölgesi de hizmet görmüş olacak.  5 yıl süreyle kullanacağımız eski Konaklı Belediye binasının tahsisi için ve eğitime verdikleri destek için bizlere yardımcı olan Alanya Belediye Başkanı Sayın Âdem Murat Yücel’e ve değerli belediye meclis üyelerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“BAŞKA BİNALARI DA TAHSİS ETMEYE HAZIRIZ”

Daha sonra konuşan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, eğitim ve vatandaşlarımızın kaliteli sağlık hizmetlerine ulaşması için sadece Konaklı eski Belediye binası değil, başka binaları da tahsis etmeye her zaman hazır oluklarını vurguladı. Yücel şöyle devam etti, “Eğitimde hocalarımızın gösterdiği gayret ve fedakârlıkta bizimde katkımız olması için biz bugün de yarın da hazırız. Okurcalar Belediye Binasını da AHEP Üniversitesine tahsis etmiştik. Alanya artık sadece tarım ve turizm kenti olarak değil aynı zamanda üniversite kenti olarak ta anılıyor. Bu şehrimiz için çok önemli. Tahsis konusunda Alanya Belediye Meclisi’nde grubu bulunun siyasi partilere teşekkür ediyorum. Şimdiden Alanya’mıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. ”dedi.